dimarts, 6 de gener del 2015

Refugi de Camporells

Zona: Cerdanya - Capcir

El refugi de Camporrells, situat a la zona lacustre de Camporells i als peus del Puig Peric, en un espai privilegiat i de fàcil accés, és un espai magnífic on gaudir de la muntanya en família.
Refugi de Camporells

Temps: 1h 22min Només anada
Distància: 4'37km 
Desnivell acumulat: 297m
Dificultat: Fàcil
Mapes i guies: IGN TOP 25 2249 ET Font-Romeu
Itinerari circular: No
Punt de partida: Serra de Maurí



Accés al punt de partida:

Des de la part superior de l'aparcament de l'estació d'esquí de Formiguera, prendrem la pista de terra en força bon estat que voreja l'estació d'esquí i s'enfila per la pineda. Després de deixar dues pistes a mà esquerra arribarem a una tanca davant la qual hi ha un aparcament on deixar el vehicle (5km des de l'estació d'esquí).

Itinerari:

Creuada la tanca deixarem la pista per prendre un sender que surt a mà dreta i que s'enfila pel bosc. Més endavant tornem a trobar la pista i la seguim a mà dreta durant un tram fins a prendre un desviament senyalitzat a l'esquerra cap als llacs de Camporells.
Anirem seguint els senyals grocs que s'endinsen a la pineda i més amunt tornem a sortir a la pista, quan ja el bosc s'esclarissa. En un nou creuament de senders, prenem el camí de l'esquerra que ens condueix fins a la cota més alta del recorregut, a 2428m (1h 05'), des d'on gaudirem d'una magnífica vista panoràmica dels estanys i les muntanyes circumdants. A partir d'aquí el camí comença el descens fins arribar al refugi de Camporells (2240m, 1h 22').



Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes de setembre de l'any 2014 amb un nen de set anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • L'itinerari es troba senyalitzat amb franges grogues.
  • A l'hivern la pista es troba tancada i es pot accedir al punt de partida amb el telecadira de Calmasella, o bé caminant des de l'aparcament de l'estació d'esquí de Formiguères, 1740m. En aquest cas cal afegir gairebé 300m de desnivell al recorregut.
El Petit Peric i Puig Peric des dels llacs

Suggeriments:
  • Des del refugi es pot donar la volta a l'estany de Camporells en unes dues hores i mitja.
  • El refugi és punt de partida d'ascensions als cims propers: Petit Peric (1h 30'), Puig Peric (2h 30'), Puig Mortiers (1h)...
  • La zona és ideal per fer una excursió hivernal, amb raquetes de neu. El refugi es troba obert del 25 de maig al 30 d'octubre, a l'hivern en cas de reserva. Més informació: Refugi de Camporells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada