dilluns, 5 de gener del 2015

Vereda da Ponta de Sao Lourenço

Zona: Madeira

Espectacular itinerari per la península volcànica de Sao Lourenço. El contrast de colors entre el mar, el cel i la roca volcànica fan d'aquest recorregut un gaudi constant pels sentits.


Temps: 2h 30min Anada i tornada 
Distància: 7'9km 
Desnivell acumulat: 580m
Dificultat: Mitjana
Itinerari circular: No
Punt de partida: Aparcament a Baia d'Abra E.R. 109




Accés al punt de partida:

Des de Funchal seguirem la via ràpida direcció a Machico i després cap a Caniçal. Des de Caniçal seguirem les indicacions a la Punta de Sao Lourenço i estacionarem el vehicle a l'aparcament de la Baía d'Abra, on trobarem els cartells d'inici del recorregut.

Itinerari:

Es tracta d'un còmode itinerari ben marcat que no té pèrdua. Des de l'aparcament davallem lleugerament cap al porto do Abra i tot seguit ens endinsem a la península amb constant vistes a banda i banda dels penyasegats. Els miradors situats al llarg del recorregut ens permeten gaudir de les vistes.
Ens enfilem fins arribar a una bifurcació. Davant nostre s'alça el Morro do Furado i als seus peus veiem la Casa do Sardinha. Davallem fins arribar a la Casa i la contornegem per enfilar-nos al Morro do Furado (165m, 1h 10min), un excel·lent mirador de l'extrem de la península i dels illots que la formen.
La tornada la farem pel mateix camí, però ara aprofitarem per refrescar-nos en alguna cala de còdols basàltics. Nosaltres vem baixar a la cala do Sardinha, molt propera a la Casa.




Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d'agost de l'any 2014 amb nens d'edats entre els 6 i els 9 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades. En total vam estar 5h, amb bany inclòs.
  • El recorregut forma part d'un Parc Natural. A la Casa do Sardinha hi ha un petit Centre d'Interpretació del parc. Hi trobem també taules de pícnic.
  • Cal portar aigua suficient per tot el recorregut ja que no trobarem cap font, tampoc a la Casa do Sardinha.
  • Recomanem portar roba de bany per tal de refrescar-se a la cala propera a la Casa do Sardinha o en algun altre punt del recorregut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada