diumenge, 8 de febrer del 2015

L'escletxa d'en Minguera

Zona: Pallars Jussà 
Curta passejada al voltant de Sant Miquel de la Vall, a la vall de Barcedana. L'itinerari ens perment descobrir la curiosa escletxa d'en Minguera, que ens condueix a les entranyes de la muntanya.

Vistes del Montsec des del cingle
Temps: 40min Només anada
Distància: 1'3km
Desnivell acumulat: 100m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: No
Punt de partida: Sant Miquel de la Vall



Descripció:

Accés al punt de partida:

Per arribar a Sant Miquel de la Vall, passat el congost de Terradets en direcció a Tremp per la C-13, prendrem el desviament a la dreta direcció a Llimiana i 2km abans d’arribar-hi un desviament a la dreta ens portarà a Sant Martí de Barcedana, passant per Sant Cristòfol de la Vall. Des de Sant Martí, un desviament a l’esquerra ens portarà a Sant Miquel de la Vall, inici de l’itinerari.
Estacionarem el vehicle a l'entrada del poble (860m).

Itinerari:

Abans d'arribar a una petita plaça seguim a l'esquerra el carrer cimentat senyalitzat com el camí vell d'Aransís. El camí envolta una nau de fusta i arribem davant d'una casa que fa xamfrà (Era Massanés). Darrera seu, a la cinglera, podem veure davant nostre les escletxes que solquen la muntanya. La més gran és l'escletxa d'en Minguera.
Escletxa
Seguim el sender a mà esquerra que contorneja la casa. Una vintena de metres després de la paret de la casa cal estar atents i girar a la dreta, abandonant el camí principal, just a tocar de la paret del cingle. El camí es troba sepultat per una esllavissada que farà que els primers metres els haguem de superar saltant per sobre les roques caigudes. Aviat, just al darrere de dos grans blocs de roca a tocar del camí, trobem l'escletxa d'en Minguera. Ens enfilem cap a l'entrada de l'escletxa i ens hi introduïm fins a on el pas ens ho permet, per tal de descobrir aquest màgic indret.
Tornarem al camí principal i seguirem amunt. Trobarem en aquest tram algunes franges verdes i fites que ens marquen el camí. El camí fa uns revolts i després d'un revolt a l'esquerra trobarem un corriol que marxa a la dreta (senyalitzat amb una fita) que, en direcció SE, ens condueix fins a una senyera en un sortint del cingle (945m). Aquest és el punt final del nostre itinerari i ens convida a la contemplació de la vall i la imponent cara nord de la serra del Montsec.



Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes de març de l'any 2014, amb tres nens d'edats compreses entre els 9 i els 6 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.

Suggeriments:
  • Des de Sant Miquel de la Vall podeu fer també l'excursió al castell i l'ermita de Sant Gervàs (1h 10min, itinerari circular).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada