dilluns, 1 de juny del 2015

Castell de Montgrí


Zona: Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter

Bonic itinerari circular que ens permet contemplar una bella vista de la plana empordanesa des del castell de Montgrí així com descobrir racons amagats del massís.
El castell de Montgrí pujant al Montplà

Temps: 2h 25min 
Distància: 7'28km 
Desnivell acumulat: 400m
Dificultat: Fàcil

Mapes i guies: Les Gavarres - el Montgrí - L'Ardenya (1:30000) Ed. Piolet
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Torroella de Montgrí



Accés al punt de partida:

Iniciem l'excursió a la part alta de Torroella de Montgrí, a prop del col·legi Sant Gabriel. Per arribar-hi seguirem les indicacions al Castell de Montgrí.

Itinerari:

Seguirem un ample camí de terra senyalitzat amb un rètol. El camí va guanyant altitud pel vessant sud de la muntanya, entre el ginestar. Sempre seguint els senyals blancs i vermells del GR 92 arribem al coll de la Creu, després d'un tram de pujada més intensa (196m, 25min). Deixem davant nostre un camí que davalla cap a l'ermita de Santa Caterina (per on tornarem) i girem a l'est cap al castell.


Coll de la Creu
Des del coll ens resta una pujada intensa tot seguint el sender rocós fins arribar al castell (311m, 40min). 

A l'interior del castell, que mai es va acabar de construir, ens podem enfilar per una escala de cargol fins als merlets i contemplar la vista imponent que es una de les més belles de la nostra terra.

Vista de les illes Medes des del castell
Continuarem en direcció est tot seguint la carena. El camí davalla dret entre el matollar fins arribar al coll d'en Garrigars, on iniciarem un nou ascens fins al cim del Montplà, (1h 7min). El camí va girant al nord tot planejant i aviat deixem a la dreta una caseta de vigilància de focs. Aquí s'inicia un curt tram de baixada al final del qual abandonem el GR 92 que segueix a la dreta i seguim avançant recte fins que trobem a l'esquerra un sender local (senyals verds i blancs) que davalla cap a l'ermita de Santa Caterina (168m, 1h 38min).

Passarem a tocar de l'ermita, deixant-la a la nostra esquerra i aviat deixarem la pista principal per seguir a l'esquerra el camí que ens enfila de nou al coll de la creu (1h 50min), des d'on desfarem el camí de la pujada fins a Torroella.

Santa Caterina pujant al coll de la Creu




Observacions:

  • Itinerari realitzat el mes de maig de l'any 2015 amb tres nens d'edats entre els 7 i els 9 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.

Suggeriments:

  • L'itinerari es pot iniciar també a l'ermita de Santa Caterina. Per arribar-hi, des de Torroella de Montgrí prendrem la C-31 direcció a Verges. A l'alçada d'Ullà, seguirem les indicacions cap a Bellcaire d'Empordà. A la carretera entre aquestes dues poblacions trobarem una indicació cap a Santa Caterina. Prendrem una pista de terra a la dreta, força estreta en el primer tram, però que després s'eixampla i ens portarà fins a l'ermita. La pista està en bones condicions i és apta per tot tipus de vehicles, caldrà però anar amb compte en el tram final (forta pujada i pedra solta). Darrera de l'ermita hi ha zona de pícnic i aparcament. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada