dissabte, 1 d’agost del 2015

Circ de Gavarnie

Zona: Vallée de Luz / Gavarnie

Itinerari circular que s’endinsa en el Circ de Gavarnie per arribar als peus de la Grande Cascade, la més alta d’Europa i classificada per la UNESCO com a Patrimoni Mundial de la Humanitat.
El recorregut que us proposem evita en tot moment el camí principal al circ, molt concorregut i, tot i que més llarg, permet gaudir de la bellesa de l’indret en solitari.


Temps: 3h 50min
Desnivell acumulat: 577m
Dificultat: Fàcil 
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Gavarnie



Descripció de l'itinerari:

Travessem Gavarnie en direcció al Circ.

Creuem el pont davant el càmping La Bergerie i continuem uns 500m fins a trobar a mà esquerra, després del bar “La Chaumière”, un sender senyalitzat (sentier de Cazaus) amb franges grogues.
Prenem aquest sender i aviat, a uns 50m, seguim el sender a la dreta.

Arribem a una bifurcació i seguim a la dreta direcció els Espuguettes. El sender baixa per creuar el torrent d’Alans i, passat aquest, s’enfila a l’esquerra fent llaçades fins arribar al “plateau de Pailla” (1742m).

Ara el sender planeja i deixem a l’esquerra el sender cap al refugi dels Espuguettes. Més endavant passem davant el refugi de Pailla. El sender comença a partir d’aquí el descens, passant per alguns trams amb feixes i sovint força estret (atenció als nens).



Arribem finalment a l’Hôtellerie del Circ (1560m, 1h 45min).

Des d’aquí podem seguir el sender que s’endinsa al circ fins al peu de la Grande Cascade (1h anar i tornar).


Per iniciar la tornada, des de l’Hôtellerie del Circ seguirem la pista principal durant un tram però en el 4t revolt l’abandonarem per prendre un sender que surt a l’esquerra (no senyalitzat). El sender permet evitar la pista principal, molt concorreguda.

El sender baixa per un primer tram boscós i va a buscar el riu. Per arribar-hi gira a l’esquerra i trobem un curt tram equipat amb una cadena i un passamà. Creuem el riu per una passarel·la i continuem avançant per prats amb àmplies vistes vers el Circ darrere nostre.



Anem a buscar un camí una mica més ample a la nostra dreta que aviat es fa més estret i va seguint el riu. Arribats a un pont de pedra podem continuar el nostre itinerari per qualsevol de les dues ribes fins a Gavarnie.




Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d’agost de l’any 2012 amb un nen de 5 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • La dificultat mitjana donada a la ressenya és deguda al desnivell i a que en alguns trams el camí és força estret.
  • L’aparcament a Gavarnie costa 4€. Si arribem abans de les 8h és gratuït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada