dissabte, 1 d’agost del 2015

Circ de Tromouse

Zona: Vallée de Luz / Gavarnie

Llarg itinerari que ens porta fins al circ de Tromouse, als peus de la Múnia.


Temps: 3h 55
Distància: 12'8km
Desnivell acumulat: 700m
Dificultat: Mitjana
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Héas



Descripció:

Accés al punt de partida:

A la sortida de Gèdre direcció a Gavarnie, cal prendre a l’esquerra la carretera direcció al circ de Tromouse. Deixarem el vehicle passat el nucli de Héas i poc abans del peatge per arribar a l’aparcament de la part superior del circ.

Itinerari:

A l’alçada del refugi (1530m), deixem la carretera a la dreta i seguim recte per un sender que deixa el refugi i una zona d’acampada a la dreta. Aviat deixem a l’esquerra el camí que s’enfila al refugi de l’Àguila i seguim recte cap al circ de Tromouse pel camí de Touyères.

Després d’un tram de pujada arribem a l’entrada del parc natural (35min). Més enllà arribem a una zona de prats i caminem a prop del riu, en aquest tram la pujada és més suau, però ben aviat el sender es comença a enfilar fort pel vessant de la nostra esquerra tot fent llaçades.

Arribats a dalt del contrafort, el camí planeja en direcció sud, tot endinsant-se al circ de Tromouse (2120m, 2h 10min).

Malgrat que en aquesta època de l’any els llacs des Aires acostumen a estar totalment secs, l’ambient d’alta muntanya, envoltats de cims de més de 3000m, fa d’aquest circ un lloc emblemàtic.




Creuats els llacs, ens enfilem en direcció oest pel sender que porta a l’aparcament superior del circ (3h).

La baixada la farem pel camí que surt des de l’aparcament superior, a la dreta de la carretera i que va tallant aquesta tot fent drecera (senyals grocs) fins arribar a l’aparcament de Héas.


Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d’agost de l’any 2012 amb un grup de nens entre els 10 i els 5 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • La dificultat mitjana donada a la ressenya respon al fort desnivell pels més menuts. L'itinerari no té cap dificultat.
  • Els més menuts no van completar l’itinerari circular. Es van esperar a l’aparcament superior del circ, on els vem anar a buscar amb un segon cotxe.
  • El peatge per accedir a l’aparcament superior del circ és de 4€.
  • L’itinerari correspon a un dels itineraris proposats per l’oficina de turisme de Gavarnie-Gèdre (fulletons a la venda a l’oficina de turisme, 1€).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada