dissabte, 1 d’agost del 2015

L'altiplà de Saugué

Zona: Vallée de Luz / Gavarnie

Itinerari curt i còmode que ens ofereix bones vistes vers el Circ de Gavarnie.


Temps: 1h
Desnivell acumulat: 83m
Dificultat: Fàcil 
Itinerari circular: No
Punt de partida: Gèdre







Descripció:

Accés al punt de partida:

A la sortida de Gèdre direcció a Gavarnie, cal prendre a la dreta el desviament cap al “Plateau de Saugué”. Creuat el torrent, i seguint la carretera uns 600m més, trobarem un petit aparcament a mà dreta.

Itinerari:

Comencem a caminar per l’ampla pista direcció sud i, en el primer desviament, seguim la pista que davalla a l’esquerra, deixant a la dreta el camí a Pourteillou.

Des de l’altiplà començarem a guanyar vistes vers el Circ de Gavarnie, mentre darrere nostre treuen el cap els cims del Circ de Tromouse...

La pista davalla i una mica més endavant l’abandonem tot seguint les marques del GR a la dreta. El sender davalla suaument i després es comença a enfilar fins arribar a una cruïlla.

A l’esquerra baixaríem fins a Gavarnie, nosaltres seguim a la dreta un curt tram direcció al refugi de Holle i ens enfilem a l’altiplà de Tesi. Aviat deixem el sender per accedir a l’esquerra a un mirador privilegiat del Circ de Gavarnie, punt final del nostre itinerari.




La tornada la farem pel mateix camí.



Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d’agost de l’any 2012 amb un grup de nens entre els 10 i els 5 anys.
  • E l temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • Durant l’itinerari seguirem les marques del GR-10.
  • L’itinerari correspon a una de les passejades familiars proposades per l’oficina de turisme de Gavarnie-Gèdre (fulletons a la venda a l’oficina de turisme, 1€).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada